nyheder

Søg 50.000 kr til gennemgang af IT-sikkerhed gennem SMV-puljen

Via SMV-puljen kan grønlandske virksomheder nu søge et tilskud på 50.000 kr., til at gennemgå virksomhedens IT, og få en tilstandsrapport på IT-sikkerheden.

Status på situationen i Grønland er, at inden for det seneste år har en række offentlige og private selskaber, været udsat for hackerangreb. Konsekvenserne har været store og dyre.

Pga. den geopolitiske beliggenhed er Grønland et mål for ondsindede hacker. Derfor er det ikke et spørgsmål om man bliver ramt, men hvornår og hvor godt beskyttet man er.

Der er derfor åbent op for at Små- og Mellemstore Virksomheder (SMV) i Grønland, kan søge om tilskud på 50.000 kr. til at styrke IT-sikkerheden.

Med tilskuddet kan I få lavet en tilstandsrapport på IT-sikkerheden i virksomheden. Så ved I, hvor der skal sættes ind og i hvilken rækkefølge.

Det kan være helt basale sikkerhedstiltag såsom back-up af data og systematiske softwareopdateringer til segtmentering af netværk, nye firewalls og generelt bedre kendskab til IT-sikkerhed i organisationen.

Indsatsen kan derudover være mærkninger eller certificeringer indenfor sikkerhed. Derved vise I kunder og samarbejdspartnere, at I drive virksomheden sikkert og ansvarligt.

I kan ansøge gennem smv:digital eller kontakte Morten Kronvold fra inu:it som vil hjælpe jer med at ansøge korrekt. Derudover kan han også besvare de eventuelle spørgsmål I har.

Kontakt Landechef i Grønland, Morten Kronvold Lykke Olsen på tlf: +299 25 52 40 eller mail: mklo@inuit.gl, og han vil guide jer gennem ansøgningsprocessen.